VWZ wint Poule 3 Waterpolo Circuit

Voor het tweede jaar op rij wordt onze club eerste in haar poule in het Waterpolo Circuit voor amateurploegen.

Op het eindtornooi werd onze club ingedeeld in de groep die mocht strijden voor de vijfde tot negende plaats in de eindrangschikking. We wonnen twee matchen en speelden twee keer gelijk. Dit was voldoende voor de groepswinst. Zo sloten we het Waterpolo Circuit succesvol af op de vijfde plaats.

Open Water Quiz

Op 24 augustus organiseren we onze allereerste Open Water Quiz. Het wordt een entertainende algemene kennisquiz, gebaseerd op verschillende populaire tv-quizzen.

Locatie en timing

De quiz vindt plaats aan Hazewinkel: parking en ingang via de Beenhouwerstraat 28 in Heindonk. De place to be is de grote tent die langs het water opgesteld zal staan.

Aanmelden voor de quiz vanaf 19u op zaterdag 24 augustus 2024. We starten stipt om 19u30 met de vragen. Het einde van de quiz is voorzien rond 23u30.

Ploegen

Ploegen bestaan uit maximaal 5 deelnemers.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 25€ per ploeg.

Prijzen

Mooie prijzen voor de winnaars + enkele leuke prijzen voor gelukzakken.

Jan De Borger gevierd voor 40 jaar inzet

Jan De Borger is 40 jaar actief als bestuurslid van onze club. Op de kampioenenviering van de gemeente Willebroek begin dit jaar werd Jan voor deze jarenlange toewijding in de bloemetjes gezet.

Hieronder kan je het tekstje lezen dat op de kampioenenviering werd voorgelezen:

Jan De Borger stond begin jaren 80 mee aan de wieg van de oprichting van de Willebroekse Waterpoloclub ( WWPC ). De waterpoloclub was de eerste jaren actief in het arbeiders sportverbond nadien in de nationale competitie.
Jan was van in het begin actief als speler en bestuurslid, later nam hij ook de functie van secretaris op zich. Daarnaast schopte hij het ook tot scheidsrechter en oefende deze rol jaren lang uit. Na een sportieve carrière van ruim 30 jaar legde hij zich meer toe op de rol van trainer en coach.

Toen de waterpolo werd opgenomen onder de vleugels van de Verenigde Willebroekse zwemclub ( VWZ ) bleef hij actief als bestuurslid. Vandaag de dag is Jan nog steeds de drijvende kracht achter de waterpolo afdeling.

Jan, proficiat met je meer dan 40 jaar inzet voor de club.

Technische storing

Op zondag 21 april 2024 is er geen zwemles/zwemtraining wegens een technische storing in het zwembad.

Ook onze PACO-wedstrijd kan hierdoor helaas niet doorgaan.

Geen zwemtrainingen op zondag 14 april

Zondag vallen alle zwem- en waterpolotrainingen weg. ZCK houdt die dag namelijk haar Feryn Pijl wedstrijd in De Druppelteen.

Wij wensen onze competitiezwemmers die deelnemen aan de wedstrijd alvast veel succes!

Waterpoloploeg scoort ook op het tweede tornooi

Nadat VWZ het eerste tornooi van het seizoen gedomineerd had, scoort onze waterpoloploeg ook op haar tweede tornooi vlot. Enkel tegen Dendermonde moesten we nipt de duimen leggen:

VWZ-Zomergem: 6-2
VWZ-Waregem: 6-5
VWZ-Dendermonde: 3-4