Sportzwemmen

Zo goed als iedereen leert ooit zwemmen, maar niet iedereen maakt van zwemmen ook zijn of haar sport. Wie dit wel doet, kan bij ons terecht in de volgende groepen: PACO, Pr├ęcompetitie en Competitie bij de jeugd, en de Masters bij de volwassenen. Lees hieronder waar elke groep voor staat.

Paco

Bij Paco leren de zwemmers de gevorderde zwemtechniek van crawl, rugslag en schoolslag, alsook het begin van vlinderslag en basis van keerpunten & starten. Focus lig hier op het zwemmen met de juiste techniek. De eindtermen van Paco zijn 100 m wissel en 400 m crawl kunnen zwemmen.

Verantwoordelijke: Herbert Ingels

Pre-Competitie

Deze zwemmers trainen met het oog op competitie – nu of later. De focus ligt op verschillende aspecten:

  • We verbeteren je algemene zwemtechniek. We verfijnen je basiskennis van de verschillende zwemstijlen.
  • We willen je basisconditie verbeteren en zetten dus regelmatig grotere zwemafstanden op het menu.
  • We blijven aandacht besteden aan starten en aan keerpunten.

Naast de trainingen stimuleren we zwemmers uit deze groep ook om deel te nemen aan Paco-wedstrijden. Op die manier kan je voor het eerst proeven van ‘echte’ competitie bij licentiehouders. In onze pr├ęcompetitiegroep zitten zowel licentiehoudende als niet-licentiehoudende zwemmers. Toch is plezier in het zwemmen minstens even belangrijk als competitie. Dankzij de Paco-gedragsregels genieten de kinderen nog meer van onze zwemsport.

Verantwoordelijken: Renka De Wachter, Jelle Buelens

Competitie

De beste zwemmers uit de oudere jeugdreeksen (vanaf eendje) kunnen aansluiten bij onze competitiegroep. Kies je ervoor om bij deze groep te zwemmen, dan beschik je over een zwemlicentie en neem je regelmatig deel aan competitiewedstrijden.

In deze groep worden de trainingen afgestemd op competitiewerking, verfijning van zwemtechniek en verbeteren van conditie, uithouding en snelheid. Er wordt gewerkt volgens een jaarplan.

Verantwoordelijken: Dirk De Maeyer, Danny Van Pestel

Masters

Ook de masters vallen onder de sportzwemmers. Wie in onze club bij de masters zwemt, kiest zelf of hij/zij deelneemt aan wedstrijden. Alleen wie ook wedstrijden zwemt, heeft een licentie nodig.

Verantwoordelijke: Dirk Duymelinck