Paco

Bij Paco leren de zwemmers de gevorderde zwemtechniek van crawl, rugslag en schoolslag, alsook het begin van vlinderslag en basis van keerpunten & starten. Focus lig hier op het zwemmen met de juiste techniek. De eindtermen van Paco zijn 100 m wissel en 400 m crawl kunnen zwemmen.

Verantwoordelijke: Herbert Ingels

Pre-Competitie

Deze zwemmers trainen met het oog op competitie of voorbereiding ervan. Doel is om basiskennis van de verschillende zwemstijlen te verfijnen (algemene techniekverbetering). Trainingen worden afgestemd op het verbeteren van de basisconditie, grotere zwemafstanden staan dus regelmatig op het menu. Blijvend aandacht op starten en keerpunten. In deze groep zitten zowel licentiehoudende als niet-licentiehoudende zwemmers. Deelname aan Paco wedstrijden wordt gestimuleerd en hier kan voor het eerst ook geproefd worden van “echte” competitie bij licentiehouders.

Verantwoordelijken: Renka De Wachter, Jelle Buelens

Competitie

Zwemmers die toetreden tot Competitie beschikken over een zwemlicentie met het oog op regelmatige deelname aan competitiewedstrijden. Trainingen worden afgestemd op competitiewerking, verfijning van zwemtechniek en verbeteren van conditie, uithouding en snelheid. Er wordt gewerkt volgens een jaarplan.

Verantwoordelijken: Dirk De Maeyer, Danny Van Pestel

Masters

Waar volwassenen op een ongedwongen manier samen kunnen bewegen en genieten van de zwemsport. De zwemmers hoeven geen zwemlicentie te hebben indien ze niet aan wedstrijden deelnemen. De trainingen worden afgestemd op techniekverfijning en opbouw van de conditie. In deze groepen wordt deels onder begeleiding en deels zelfstandig gewerkt.

Verantwoordelijke: Dirk Duymelinck