Werking

[mp_code]

Jeugdkern Paco

Jongeren maken kennis met het grote bad en worden vertrouwd met zwemafstanden van100 en 200m. Er wordt getraind met aandacht op het aanleren van de basis van vrije slag,verbeteren van schoolslag en rugslag, alsook starten en keerpunten.
Verantwoordelijke : Herbert Ingels

Jeugdkern Pre-Competitie

Trainen met het oog op competitie of voorbereiding ervan. Doel is om basiskennis van de verschillende zwemstijlen te verfijnen (algemene techniekverbetering). Trainingen worden afgestemd op het verbeteren van de basisconditie, grotere zwemafstanden staan dus regelmatig op het menu. De basis voor vlinderslag wordt hier gelegd. Blijvend aandacht op starten en keerpunten. In deze groep zitten zowel licentiehoudende als niet-licentiehoudende zwemmers. Deelname aan Paco wedstrijden wordt gestimuleerd en hier kan voor het eerst ook geproefd worden
van “echte” competitie bij licentiehouders.
Verantwoordelijke : 

VWZ competitiekernen 1; 2 en 3

Waar de beste ‘oudere/rijpere’ zwemmers samen trainen, vanaf ten vroegste eendje. Zwemmers die toetreden beschikken over een zwemlicentie met het oog op regelmatige deelname aan wedstrijden. Trainingen worden afgestemd op competitiewerking, verfijning van zwemtechniek en verbeteren van conditie, uithouding en snelheid.
Verantwoordelijken: Dirk De Maeyer, Danny Van Pestel en Shauni De Mul

Recreanten

Waar jongeren op een ongedwongen manier samen kunnen oefenen en genieten van de zwemsport. Zwemmers die toetreden hoeven geen zwemlicentie te hebben tenzij ze toch wensen deel te nemen aan sommige wedstrijden. Trainingen worden afgestemd op onderhoud van de conditie en zelfstandig werken.
Verantwoordelijken : en Dirk De Maeyer

Masters

Waar volwassenen op een ongedwongen manier samen kunnen bewegen en genieten van de zwemsport. De zwemmers hoeven geen zwemlicentie te hebben indien ze niet aan wedstrijden deelnemen. De trainingen worden afgestemd op techniekverfijning en opbouw van de conditie. In deze groepen wordt deels onder begeleiding en deels zelfstandig gewerkt.
Verantwoordelijke: Dirk Duymelinck.

Meer gedetailleerde info over wat je als zwemmer allemaal moet kunnen per groep kan je terug vinden in onze informatiebrochure.

[/mp_code]