Vanaf oktober 2021 zijn onze openingsuren gewijzigd

Klik hier voor een schematische voorstelling van de trainingsuren.

Vrij zwemmen

Vrij zwemmen kan opnieuw vanaf 14 september (zie bovenstaande link). Je dient hiervoor wel te reserveren. Dat kan via onze reservatietool.

Een gebruiksaanwijzing kan je hier terugvinden.

Vrij zwemmen kan:

maandag van 20u15 tot 21u45
dinsdag van 20u00 tot 21u30
vrijdag van 20u15 tot 21u15
zondag van 10u00 tot 12u00

Opgelet: Masters die willen komen zwemmen tijdens het vrij zwemmen moeten reserveren!!! Behalve op trainingsdagen (donderdag en zondag)


Zwemwerking

Jeugdkern Paco

Jongeren maken kennis met het grote bad en worden vertrouwd met zwemafstanden van100 en 200m. Er wordt getraind met aandacht op het aanleren van de basis van vrije slag,verbeteren van schoolslag en rugslag, alsook starten en keerpunten.
Verantwoordelijke : Herbert Ingels

Jeugdkern Pre-Competitie

Trainen met het oog op competitie of voorbereiding ervan. Doel is om basiskennis van de verschillende zwemstijlen te verfijnen (algemene techniekverbetering). Trainingen worden afgestemd op het verbeteren van de basisconditie, grotere zwemafstanden staan dus regelmatig op het menu. De basis voor vlinderslag wordt hier gelegd. Blijvend aandacht op starten en keerpunten. In deze groep zitten zowel licentiehoudende als niet-licentiehoudende zwemmers. Deelname aan Paco wedstrijden wordt gestimuleerd en hier kan voor het eerst ook geproefd worden
van “echte” competitie bij licentiehouders.
Verantwoordelijke : Eline Van Cauteren

VWZ competitiekernen 1; 2 en 3

Waar de beste ‘oudere/rijpere’ zwemmers samen trainen, vanaf ten vroegste eendje. Zwemmers die toetreden beschikken over een zwemlicentie met het oog op regelmatige deelname aan wedstrijden. Trainingen worden afgestemd op competitiewerking, verfijning van zwemtechniek en verbeteren van conditie, uithouding en snelheid.
Verantwoordelijken: Dirk De Maeyer, Danny Van Pestel en Shauni De Mul

Masters

Waar volwassenen op een ongedwongen manier samen kunnen bewegen en genieten van de zwemsport. De zwemmers hoeven geen zwemlicentie te hebben indien ze niet aan wedstrijden deelnemen. De trainingen worden afgestemd op techniekverfijning en opbouw van de conditie. In deze groepen wordt deels onder begeleiding en deels zelfstandig gewerkt.
Verantwoordelijke: Dirk Duymelinck.

Meer gedetailleerde info over wat je als zwemmer allemaal moet kunnen per groep kan je terug vinden in onze informatiebrochure.